dimecres, 31 d’agost del 2011

BASTONETS D'ALBERGINIA I CARBASSÓ AMB OLI DE FRUITS SECS

Aquesta recepta ja fa força temps en una demostració de la thermomix ens la varen ensenyar. L’he fet diverses vegades però l’oli amb panses, nous i bacó l’he utilitzat amb altres verdures o patates al vapor.

Ingredients:
300 gr d’albergínies
300 gr de carbassons
½ litre d’aigua
50 gr d’oli d’oliva
Nous, panses petites i bacó

Preparació:
1r Posar al vas de la thermomix l’aigua i programar 6 minuts, temperatura varoma, velocitat 2. 

2n Preparem les albergínies i  els carbassons tallats a bastonets. Els posem al recipient Varoma i reservem.

3r Programem 18 minuts, temperatura varoma, velocitat 2 posem el varoma damunt del vas ( comprovant sempre que hi hagi sortida de vapor).

4t Passat aquest temps tirem l’aigua del vas i posem l’oli, les nous, les panses i el bacó. Programem 6 minuts, temperatura 100º, velocitat 1.

Posem els bastonets de verdures en una font i l’oli amb les nous, panses i bacó al damunt.

Últimament hi poso pernil salat i no el bacó, segurament perquè em sembla més saludable. De tota manera amb qualsevol verdura com espinacs, bledes, mongetes tendres, fetes al vapor o bullides aquest oli amb les panses,les millors les petites sense pinyol i de colors clar i fosc, les nous i el pernil està molt bo. En cas que no ens agradin les panses les podem suprimir.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...