dimarts, 16 d’agost del 2011

AMANIDA DE MELÓ


Amb els calors de l’estiu, les amanides passen a ser un dels plats que fem amb més freqüència, són de fàcil digestió, plats lleugers, fàcils i refrescants.

Podem utilitzar la combinació de molts aliments, aquesta que us proposo és especialment bona i també de presentació.

Ingredients: ( 4 persones)

1 meló important que estigui en el seu punt, massa madur no ens va bé.
1 “bouquet” d’amanida: enciam, escarola, roure, xicoira, espinacs..... etc
Pernil d’ànec o pernil ibèric
1 pot espàrrecs
2 o 3 tomàquets cirerols per persona
2 o 3 fulles d'endívia per persona

Per amanir-la:
Amb un condiment típic provençal la “tapenade” que consisteix en triturar olives negres, tàperes, anxoves i oli d’oliva.

També la podem amanir amb una vinagreta amb vinagre de xerès i unes gotes de vinagre de Mòdena.

Preparació: 

Tallem el meló amb rodanxes d’uns 2 dits i els hi traiem la pell i les dividim en dos meitats, que ens serviran per col·locar en el seu interior el “bouquet” d’amanida, al damunt un parell d’espàrrecs i la tapenade per sobre. Tot això en un lateral del plat. 

A l’altra banda i col·loquem els 4 talls de pernil d’ànec o de pernil ibèric, unes fulles d’endívia i els tomàquets oberts per la meitat.

Aquesta vegada a casa no hi havia cap pot d’espàrrecs i les endívies i he posat més tomàquets. La podem adaptar als productes de temporada. També hi podríem afegir unes olives negres.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...