dimarts, 2 d’agost del 2011

AMANIDA D'ARRÒS D'ESTIU


És un plat ideal per a l’estiu, quan fa calor, un plat fred, quan canvien els plats més contundents de l’hivern pels més refrescants de l’estiu.  

Ingredients: ( 4 persones)

200 gr. d’arròs llarg
Enciam (barreja d'enciams)
1 llauna de tonyina sencera
1 tomàquet d’amanir gros  (tallat o trossets)
Olives negres o verdes
També podríem posar ceba (opcional)

Vinagreta:   

oli d’oliva, vinagre, sal marina, 3 cogombrets , 3 cebetes i 2 alls en vinagre,  també podríem posar alguna tàpera.

Preparació:

1r.- Bullir l’arròs, passar per aigua i escorre’l bé.

2.-  Escorre la tonyina i esmicolar-la lleugerament.

3r.- Les fulles d’enciam les tallem fines tipus juliana

4t.- El tomàquet també el tallem més aviat petit.

5è.- Fem una vinagreta amb l’oli , el vinagre més aviat poc i les cebetes, els cogombres i els alls tallats petits. Si tenim thermomix anem tirant pel forat de la tapa a velocitat 4 els cogombres, els alls i les cebetes, també 3 o 4 olives ( la resta les posem senceres). Aturem afegim l’oli i una mica de vinagre i uns segons a vel. 2.

En una safata o recipient adequat barregem tots els ingredients i els amanirem amb la vinagreta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...