dilluns, 1 d’agost del 2011

GASPATXO


És una sopa freda elaborada amb ingredients crus i és tradicional del sud d’Espanya i Portugal.

És un plat d’estiu, dels dies més calorosos de l’any i que ens ajuden a prevenir la deshidratació.

Ingredients: (4 persones)

1kg de tomàquet tipus pera o Sant Marzano
½ pebrot vermell
1 pebrot verd petit
½ cogombre o 1 cogombre petit (sense llavors)
1 gra d’all
1 ceba petita
5 cullerades d’oli d’oliva verge
1 raig de vinagre
Sal i pebre

Preparació:

1r. Rentem els tomàquets i els tallem a quarts, obrirem els cogombres, si volem traiem les llavors i el salem i ho deixem reposar una mica  perquè perdi la fortor.

2n. A continuació tallarem la ceba, els pebrots sense llavors i traurem l’ànima del gra d’all.

3r. Ajuntarem tots els ingredients en un bol, amb l’oli i el vinagre i ho triturarem i ho deixarem reposar unes 5 hores a la nevera abans de servir-lo. També és pot passar per un colador fi o xino. Rectificarem de sal, oli i vinagre.
El podrem servir acompanyat de tots els ingredients que porta tallats petits: pebrot vermell, verd, cogombre,... També el podríem acompanyar amb ou dur picat, encenalls de pernil, cues de gambes o escamarlans o crostonets de pa.
Quan el preparem en el moment de triturar-ho tot hi podem afegir una llesca de pa de pagès del dia anterior i afegir aigua freda també.

THERMOMIX:

 Posarem tots els ingredients en el vas de la thermomix menys l’oli i programarem de 3 a 5 minuts a velocitat 5-7-9 de manera progressiva. Al final posar l’oli i barrejar amb l’espàtula.

Si es vol un gaspatxo més emulsionat podem posar l’oli de bon començament, però hem de tenir en compte que el color vermell serà menys intens.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...