diumenge, 17 de juliol del 2011

ALBERGÍNIES FARCIDES DE CARN I VERDURES

Amb les primeres albergínies de la temporada, molt tendres, les hem fetes farcides de carn i verdures, les podem fer amb diversos farciments, només de verdures, posar beixamel i gratinar, o formatge i al forn perquè es fongui, amb bolets.......

Ingredients: ( 4 persones)

4 albergínies
300 g de carn picada, potser ser meitat vedella i porc, de pollastre, totes elles barrejades, si poden ser ecològiques millor.
1 ceba de figueres
1 gra d’all
1 pebrot verd petit
½ carbassó
1 pastanaga (opcional)
Uns 200 ml salsa de tomàquet
oli d’oliva, sal marina, pebre i orenga

Preparació:

1r. Rentem les albergínies, les tallem per la meitat i les courem al forn, aproximadament uns 20 o 25 minuts a uns 200º, de tota manera el temps sempre esta relacionat amb la mida de les albergínies. Si volem les podem embolicar amb paper de plata. Un cop comprovat que estan fetes les traiem del forn, retirem la polpa i la tallem petita.

2n. Al mateix temps amem preparant la farsa, piquem la ceba petita, el pebrot verd també a trossets petits el carbassó i el gra d’all i en el cas de posar la pastanaga també.

3r.  A continuació en una paella amb una pica d’oli i a foc ràpid, posem la carn, anem fent la carn, després posem la ceba i l’all i deixem,  que es vagi fent, a continuació la pastanaga i el pebrot verd i a continuació el carbassó, la polpa de l’albergínia i una mica de la salsa de  tomàquet que ja tindríem preparada o també hi podem posar tomàquet ratllat  o triturat i  una mica d’orenga i deixem que es faci a foc baix fins que tot estigui cuit. Al final comprovem la sal i si fos necessari en posem una mica més.

4t. A continuació omplim les albergínies amb la farsa i les podem cobrir amb la salsa de tomàquet i unes encenalls de formatge parmesà i posar-les un moment al forn.
També ho  podríem fer posant una salsa beixamel mes clara al damunt i a gratinar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...