dimecres, 1 de juny del 2011

GAMBES A " L'AJILLO"


Aquest és un plat senzill de fer i molt bo, és una bona tapa, un aperitiu.... Com millor siguin les gambes millor serà el resultat del plat, és a dir unes gambes fresques i tenir-les poca estona al foc amb l’oli calent, serà el que ens donarà millor resultat.

També ho podem fer amb unes gambes pelades i congelades, les quals haurem de descongelar i les haurem de assecar bé per evitar l’excés d’aigua.
Ingredients:
½ quilo de gambes
3 grans d’all
½ bitxo
Oli d’oliva (6 cullerades més o menys) i una mica de sal marina

Preparació:
 
1r.- Si les gambes són fresques, primer les pelem, podem aprofitar els caps per fer un fumet.

2n.- pelem els grans d’all i els laminem, posem oli en una paella i fregim els alls i la meitat del bitxo a rodanxes, quan comencen a canviar el color hi tirem les gambes, les tenim poca estona fins que canvien de color, més o menys un parell o tres de minuts.

3r.- Les traiem de la paella i les servim amb cassoletes de ceràmica, s’han de servir calentes, acompanyades d’unes llesquetes de pa per poder-les mullar amb l’oli que esta molt bo.

És una recepta fàcil i el més important és no passar-nos en el temps de cocció de les gambes


També les podríem fer al microones:  amb gambes pelades i congelades, que prèviament haurem descongelat i ben assecades amb paper absorbent:
1r.- En un recipient que pugui anar al microones hi posem l’oli, els alls filetejats i la meitat de bitxo i ho posem 2 o3 minuts a màxima potència
2n. Traiem el recipient del microones i posem les gambes i de nou posen 2 minuts màxima potencia, les removem una mica i les posem de nou 2 minuts més a màxima potencia. Hem de controlar la cocció per veure si necessitem més o menys temps.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...