diumenge, 5 de juny del 2011

FLOR DE CARBASSÓ EN TEMPURA


A la parada del mercat a on vaig a comprar tot sovint les verdures, les qual són de collita pròpia, és a dir intentat comprar sempre productes de temporada i proximitat, aquest cap de setmana m’ha regalat unes flors de carbassó.

El carbassó és originari del centre i sud d’Amèrica i el cultivaven des de fa milers d’anys, és de fàcil digestió i diürètic. La forma habitual que tenim de menjar-lo és formant part de les sopes, cremes o saltejats de verdures, però també podem fer les flors arrebossades i fregides.

Ara estem en l’època idònia per consumir les flors de carbassó, quan les comprem les hauríem de consumir el mateix dia. Les flors femenines que són les que donen el fruit, són més grans i tenen el sabor més bo que les masculines. Abans de cuinar-les les haurem de rentar i assecar amb molta cura. 

Ingredients:
Flors de carbassó
Tempura
Aigua i oli

1r.- Tal com he dit anteriorment hem de rentar amb aigua freda i assecar les flors amb molta cura

2n.- A continuació preparar la tempura, en el meu cas ja l’havia comprada ja preparada, i vaig formar una pasta fina amb la farina, aigua i una mica de llet de civada (opcional) i la vaig deixar reposar una estona

3r.- Posar les flors a la tempura que hem preparat

4t.- En una paella petita o un cassó posem l’oli ( ha de ser suficient perquè les flors puguin flotar, quan l’oli esta calent, posem les flors una a una, les hem girar quan estiguin dorades, les posem al damunt de paper de cuinar perquè absorbeixi l’oli sobrant .

La tempura és un arrebossat tradicional vegetarià de la cuina japonesa.

Aquestes flors amb tempura estan molt bones i són ideal per a un aperitiu o tapa. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...