dissabte, 25 de juny del 2011

BRAÇ D'ESTIU



Aquest plat ja fa forces anys, en un curs de cuina, ens el varen ensenyar, i el vaig recuperar després de força temps de no fer-lo

Ingredients:

½ kg d’ensalada russa
3 ous durs
150 g de pernil salat
1 enciam
200 g olives farcides
Delícies de cranc 1 paquets
120 gr. de tonyina
Maonesa per lligar.

Preparació:

1r.- Picar els ous durs, tallar petit també el pernil salat i la tonyina trinxada.

2n.- Bullir les verdures de l’ensalada russa, un cop feta, una mica xafada i incorporar els ingredients anteriors que ja teníem preparats, tot una mica aixafat.

 
3r.- Posem paper film i al damunt les fulles d’enciam a les qual l’hi traiem el tronc central, hem de triar les fulles grosses, al damunt i col·loquem l’ensalada russa  i en un lateral els bastonets de cranc sencers i ho enrotllem con si fos un braç de gitano.

Presentació del plat: A la part de baix del plat posem enciam tallat a juliana i una part del cranc també a juliana i a sobre el braç que hem preparat anteriorment. Al damunt unes olives farcides tallades per la meitat, una mica d’ou dur, una mica del pernil salat tallat a juliana fina i unes fulles petites d’enciam. També hi podríem posar una mica de caviar i maionesa fent uns botonets. Els quals els podem fer amb una màniga tipus pastisseria. Als laterals del plat podem posar salsa maionesa, salsa rosa o salsa rocafort.

Si no tenim màniga per fer els botonets amb la maionesa, podem fer una paperina petita amb paper de forn, com si fos una màniga pastissera, taller la part de baix i ja podem fer les boletes.
Podem fer un braç gros i tallar-lo, però en aquesta ocasió vaig fer uns bracets individuals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...