dimecres, 25 de maig del 2011

POP A LA GALLEGA


El pop a la Gallega és un plat típic de Galícia, on rep el nom de pulpo á feira. El podem servir com un entrant o com una tapa, a més a més és un aliment molt sa.

Ingredients:

Un pop, en el meu cas d’un 1,5 Kg aproximadament
1 fulla de llorer
Sal marina
Pebre vermell dolç
Pebre vermell picant
Oli d’oliva
Patates

Preparació:
1r.- El pop l’hem de congelar per trencar la fibra, abans s’aconseguia a base de cops.

2n.- Descongelem el pop.

3r.- En una olla posem força aigua, sal i una fulla de llorer, quan arrenca a bullir, agafem el pop i l’entrem i el traiem tres vegades de l’aigua i a la tercera ja el submergim del tot i el deixem. Fem aquesta operació per tal d’evitar que el pop es peli.

4t.- Segons la mida del nostre pop necessitarà més o menys temps de cocció, en el meu cas uns 30 minuts. Important no passar-se de cocció.

5è.- Deixem refredar una mica el pop amb l’aigua a continuació el traiem de l’aigua i el tallem a rodanxes ni massa primes ni gruixudes.

El podem acompanyar amb unes patates, que prèviament haurem bullit senceres i amb pell ( més o menys uns 20 o 25 minuts segons la mida) i que després tallarem a rodanxes, també les podríem fer al vapor.

Preparem el plat posant les patates i al damunt el pop amb una mica de sal marina, pebre vermell dolç, pebre vermell picant i un rajolí d’oli d’oliva.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...