dilluns, 21 de març del 2011

TALL RODÓ DE VEDELLA


Aquesta recepta s’ha fet infinitat de vegades a casa però feia força temps que no la feia, va bé si tens convidats, ja que la pots tenir prèviament preparada, si la fas el dia anterior la carn encara és més bona i fins i tot la podem congelar.

Ingredients: (6 persones)

1 tall rodó de vedella en el meu cas el “peixet” d’uns  750 gr.
1 ceba grossa en 4 o 5 trossos
5 o 6 grans d’all pelats
1 o 2 tomàquets tallats per la meitat
1 o 2 pastanagues tallades a trossos grossos
1 o 2 porros també tallats a trossos grossos
Mig gotet de brandi o Vermut
Oli, Sal, pebre, aigua

Per a la picada:
50 gr. d’ametlles torrades

Preparació:

1r.- A la carnisseria ens han de preparar el tall rodó polit i ben lligat amb un cordill per preparar-lo per a la cocció.

2n.- Salpebrem el tall de vedella.

3r.- Tallem totes les verdures a trossos grossos

4t.- Una cassola posem un vaset d’oli, un cop escalfat hi posem el tall de carn i el foc viu i anem tombant el tall perquè agafi color per tots els costats.

5è.- A continuació afegim a la cassola la ceba, el porro, la pastanaga, el tomàquet i els alls, tapem la cassola i ho deixem coure uns 10 minuts a foc mitja i anem girant el tall de carn, a continuació hi tirem el brandi o el vermut fins que s’evapori l’alcohol.

6è.- Posem l’aigua a la cassola força quantitat uns 3 o 4 vasos ha de cobrir fins a la meitat la carn tapem la cassola i a foc baix uns 30 o 40 minuts, de tant en tant anem girant el tall perquè es cogui per totes les bandes i no quedi ressec. Si veiem que l’aigua minva molt en podríem afegir una mica més.

7è.- Quan la carn esta cuita, la traiem de la cassola i deixem que es refredi. Un cop freda la deslliguem i la tallem.


8è.- Triturem totes les verdures de la cassola per fer una salsa, si fos necessari ho colem

9è.- Fem una picada amb les ametlles i una mica del suc del pas anterior.

10è.- Tornem a posar a la cassola la carn tallada i la salsa junt amb les ametlles triturades i deixem que faci xup-xup, en aquest punt podríem afegir uns bolets i també hi podríem afegir uns pèsols.

Presentem el plat amb els talls de vedella i els bolets, també el podríem acompanyar d’unes verdures bullides, fetes al vapor o d'uns pèsols ofegats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...