dilluns, 7 de març del 2011

FAVETES OFEGADES AMB CEBA TENDRA, PERNIL IBÈRIC I SEPIA

 Ja comença l’època de les faves podríem dir que donen pas a la primavera, al ser un plat de temporada com més petites les faves millor, és un plat excel·lent.
Les faves són la més mediterrània de les llegums i durant l’Edat Mitjana van ser una de les llegums seques més usades en l’alimentació humana, va passar a ser un producte de pobres, per la qual cosa sense prestigi.


A Catalunya no les hem desprestigiat sinó que les hem apreciat i les hem sabut cuinar.
La millor forma per a cuinar-les és ofegades, sense aigua,  amb les herbes aromàtiques , l’all, la ceba tendra i el porc, avui hi ha version d’aquesta recepta més senzilla que han substituït les carns per pernil, etc.................

Ingredients:

1 Kg de faves tendres petites
5 o 6 alls tendres
1 ceba tendra
Pernil salat ibèric
1 sèpia petita
Oli d’oliva, sal, menta fresca

Preparació:

1r.- Desgranar les faves

2n.-Piquem la ceba i els alls, ho posem en una cassola  amb l'oli calent i ho sofregim una estona perquè agafi color, incorporem el pernil a tiretes fins que es faci lleugerament i després les faves, ho tapen i a foc baix uns 15 minuts més o menys. Sacsejant de tant en tant perquè quedin ofegades. Quan són petites els temps seria suficient i sense aigua , si volguéssim podríem afegir una mica d’aigua, en el meu cas no ha estat necessari.


3r.-  La sèpia la tallem a tires i la fem a la planxa i la col·loquem al damunt de les faves.




Amb un quilo de faves ens surt una cassoleta, també les podríem presentar amb culleretes o recipients petits i individuals per a un pica pica........



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...