dimarts, 1 de febrer del 2011

PATATES AL MICROONES AMB ESPINACS SALTEJATS



 Bé un primer plat ràpid i fàcil, l'acompanyem d’una amanida i un segon amb peix o carn a la planxa i en pocs minuts tenim un menú apunt.



1r.- Pelar les patates, partides per la meitat i amb el ganivet els hi fem unes marques transversals o longitudinals, i pel damunt els hi posem una mica de sal, pebre i un rajolí d’oli d’oliva, les col·loquem en un plat o una plata que pugui anar al microones i en el cul d’aquest recipient i posem un pel d’aigua i cap al microones depenent del tipus de patata i de la mida necessitarem més o menys estona, orientatiu 8 o 9 minuts a màxima potència, passat aquest temps les punxem amb la punta d’un ganivet, si les trobem dures,uns minuts més.  

 
2n.- Netejar el espinacs, millor ja tenir-les preparades a la nevera, si son tendres en un moment els tindrem fets saltejant-los en una paella amb una mica d’oli i a mida que van quedant reduïts els hi afegim una mica més, per acabar els hi posem una mica de sal i all tallat ben petit.

 
  
 NOTA: Normalment tinc a la nevera un potet amb els alls preparats, tallats petits amb oli, per evitar el retorn posterior de l’all, ho faig amb la thermomix,  els pelem,  els hi vaig treien la part interior, i a continuació es van tirant per la boca de la thermomix, a vel 4 o 5 depenent de la mida que ens agradi que ens quedin els alls. parem la màquina, baixem l'alls de les parets amb l'espatula, posem oli d'oliva i tot seguit posem un minut o dos a velocitat 1 i a 70º i ja els tenim a punt per a uns espinacs, uns calamars, unes sardines, uns xampinyons.............

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...