dilluns, 28 de febrer del 2011

PASTIS DE QUALLADA AMB MELMELADA DE GERDS

Aquest pastis l'he fet diverses vegades i  la seva recepta ens la va donar la Mireia Carbó en el programa de  City TV de l’Elisenda Roca

Ingredients:

Per a la base:
150 gr. de galetes maria triturades
100 gr. mantega desfeta al microones
1 cullarada de sucre

Per a la quallada:
½ litre de nata liquida de la muntar
½ litre de llet
3 cullerades soperes de sucre
2 sobres de quallada

Per a la cobertura:
1 pot de confitura de gerds
50ml d’aigua
4 fulles de gelatina

Hem de fer servir un motlle del que podem extreure la base i d’un 25 cm.

Procediment:

1r.-  Les galetes triturades junt amb la mantega desfeta i el sucre ho posem al fons del motlle i al forn prèviament escalfat a 180º a dalt i baix  uns 8 minuts.

2n.- En un pot posem a escalfar la nata i la llet i el sucre. Hem de reservar una mica de llet en la qual desfarem els 2 sobres de quallada i ho remenem, hem de desfer-ho en fred perquè en calent ens faria grumolls.

3r.- Amb la llet i la nata calenta afegim la quallada desfeta i ho tornem a posar al foc perquè arrenqui el bull i ho traiem del foc.

4t.- Amb la base ja freda de les galetes posem al damunt la quallada (els punts 2 i 3) i ho posem a la nevera  per a que es qualli. Millor que aquesta barreja estigui una mica freda abans de posar-la al damunt de les galetes. Trigue unes 3 o 4 hores per estar a punt.

5è.- En un bol amb aigua freda hidratem les fulles de gelatina.

6è.- Posem en un pot la melmelada amb l’aigua i ho anem remenant perquè es dissolgui, un cop la melmelada calenta, escórrer la gelatina i afegir a la melmelada fora del foc fins a dissoldre-la  i després ho passem pel colador.

7è.-  Traiem de la nevera la quallada i posem al damunt la melmelada però no massa calenta, però no freda.

8è.- Ho tornem a posar a la nevera. Abans de servir amb l’ajut d’un ganivet fi i humit, es repassa tota la vora del pastis i  desemmotllem.


THERMOMIX:

1r.- Posem les galetes en el vas de la thermomix i triturar amb uns cops de turbo, afegir  la manteca i el sucre i programar 2 m. Temp. 90 i vel.  3

2n. Ho posem en un motlle desmontable a la base, que quedi ben repartida per tota ella, ho podem guardar a la nevera o fornejar uns 8 minuts al forn preescalfat a 180º.

3r.- Per fer la quallada: Posem el sucre i el contingut dels 2  sobres de quallada al vas de la thermomix 5 seg. a vel. 4. Afegim la nata i la llet i programent  12 minuts a temperatura 100º i vel. 3. Amb la base freda de les galetes, evoquem amb compte la quallada perquè no s’aixequi la base. Ho deixem refredar una mica i ho posem a la nevera. Qualla en unes 3 o 4 hores com a mínim perquè estigui en el seu punt.

4t.- Per fer la cobertura de melmelada de gerds: Posar al vas la melmelada, l’aigua i la gelatina i programem 5m. 100º i velocitat 4.


5è.-  Traiem de la nevera la quallada i posem al damunt la melmelada però no massa calenta, però no freda.

6è.- Ho tornem a posar a la nevera. Abans de servir amb l’ajut d’un ganivet fi i humit, es repassa tota la vora del pastis i es desmotlla.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...