dissabte, 12 de febrer del 2011

CRISPELLS DE BACALLÀ

El bacallà salat i assecat durant molts anys va permetre menjar peix a la Catalunya interior,  en aquells moments era un peix barat, ric de proteïnes i de preparació senzilla. Abans menjar de la classe treballadora i a dia d’avui té un lloc privilegiat a la nostra cuina.

Els crispells de bacallà formem part d’aquells plats que he menjat tota la vida, abans amb més freqüència i actualment menys per tota la diversitat de plats que preparem actualment.


Ingredients:

Bacallà
Farina
Alls
Julivert
Oli

Preparació:

1r.- Cal dessalar el bacallà, per la qual cosa el posarem  en remull, depenent del gruix que tingui necessitarà més o menys estona amb l’aigua. Normalment per fer aquest plat, compro com si fos per fer esqueixada. La nit anterior el poso amb aigua l ’endemà al matí la canvio, i al migdia ja el tenim apunt,  de tota manera el provem i valorem si és suficient. 

2n.- Esmicolem el bacallà i el barregem junt amb la farina, l’all ben picat, el julivert i a continuació hi posarem l’aigua. Fem una pasta compacta, en aquest moment si cal ho rectifiquem de sal. De tota manera el millor és que el punt de sal ens el doni el propi bacallà.

3r.- A continuació en un recipient més aviat petit, paella  a cassó, hi posem l’oli i quan estigui calent, hi anem tirant a cullerades la pasta, procurant que aquestes quedin separades, és a dir que no s’enganxin entre si, quan estiguin fets d’una banda els hi donen la volta, amb una forquilla els aixafem una mica perquè quedin plans. Un cop els tinguem rossos de totes dues bandes els traiem i els posem damunt de paper absorbent perquè deixin l’accés d’oli.

El podríem menjar freds o calent, particularment m’agraden més calents.


THERMOMIX:

Actualment aquesta pasta la faig en un moment amb la thermomix

1r.- Tirar per la boca de la thermomix els alls a velocitat 4, el julivert prèviament tallat, el bacallà la farina i l’aigua i pràcticament amb un parell de minuts a velocitat 4 la tindrem feta.
De tota manera si no fos suficient ho triturem una mica més.

 
Aquesta recepta és de les que pràcticament no puc dir mides, compro uns 300 gr. de bacallà desfilat i amb la farina i l’aigua anem jugam fins aconseguir la textura desitjada.


Estan molt bons com la majora de plat que podem fer amb bacallà.




1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...