divendres, 4 de febrer del 2011

CREMA DE CARBASSA


La carbassa és un aliment molt saludable, és un bon diürètic i neutralitza l’accés d’acidesa a l’estómac. Va bé contra el restrenyiment.

Res millor a l'hivern que una bona sopa o crema. Dins de les cremes d'hivern una de les més bones és la de carbassa.



Ingredients:

1 tros de carbassa  (uns 600 gr.)
2 patates
1 o 2 porros ( si volem ho podem fer amb 1 ceba o posar les dues coses)
Oli, sal i aigua
 
Preparació:
1r.- Pelem i rentem les patates i les tallem a trossos, fem el mateix amb els porros, després eliminem l’escorça de la carbassa i la tallem a daus.
2n.- A l’olla sofregim els ingredients amb l’oli quan els porros estiguin tous ho salem i ho cobrim d’aigua, esperem que arranqui el bull desprès abaixem el foc i ho deixem uns 20 o 30 minuts, a foc  lent.
El temps de cocció varia segons la mida dels trossos de les verdures. Amb la punta d’un ganivet punxem les verdures i si estan toves, ja està apunt.
3r.- En aquest punt ho triturem amb la batedora elèctrica fins que no ens quedi cap grumoll. Ha de tenir una textura de crema, en aquest moment la tastem i si cal hi posem una mica més de sal.
Ho podem fer més fàcil posem l’olla amb l’aigua i cop calenta hi posem totes les verdures amb una mica d’oli i la sal i posteriorment passem al punt 3.
A l’hora de triturar les verdures podríem posar un formatget, nata liquida o un gotet petit de llet. De tota manera pel tema del colesterol millor no posar els formatges...
Per acompanyar la crema hi podem posar un crostonets de pa, pipes........ a dins  
La crema de carbassa és fàcil, deliciosa i molt saludable. 



PER A THERMOMIX

Preparació
1 tros de carbassa  (uns 600 gr.)
2 patates
1 o 2 porros ( si volem ho podem fer amb 1 ceba o posar les dues coses)
400 ml.  d’aigua
30gr. d’oli
sal

1.- Posar al vas la ceba, el porro triturar uns 10 seg. a vel. 4. Posem l’oli 5 m. a 100º i vel. 3. Mentrestant pelem la carbassa i la patata i ho tallem a trossos.
2.- Afegim la carbassa i la ofeguem uns 5 m. temp.  100º i vel. 2,  afegim les patates i posem l’aigua  més o menys quantitat depenent de si ens agrada més o menys clara i a continuació la sal.
3.- Programa 30 min, 100ºc vel 1 1/2. Passat aquest tremps ho triturem durant un minut més o menys a velocitat progressiva de 4 a 7. Comprovem si ha quedat ben triturat que quedi una crema fina i si fos necessari o continuem triturant a la mateixa velocitat una mica més.
Si volguéssim després de triturada hi podríem afegir un o dos formatgets, crema de llet o llet desnatada, etc.... i a continuació 10 segons a velocitat 4.

    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...