diumenge, 13 de febrer del 2011

CARPACCIO DE PINYA AMB SUCRE MORÈ I OLI DE CÍTRICS

És molt senzill, la pinya ha de ser dolça. Després que havia fet l’oli de cítrics per acompanya un peix. Vaig pensar que podria quedar bé amb la pinya.


Ingredients:
Pinya natural
Sucre morè




100 o 150 cl. d’oli d'oliva de 0,4º
Pell de llimona
Pell de taronja
Pell de llima

Preparació:


1r.- Preparar l’oli de cítrics:

Netejar tots els cítrics i pelar-los amb un pelador, vigilant que no quedi res de la part blanca. Tallem les pells en juliana. Posem l’oli a escalfar i posem les pells abans de que comenci a fer bombolles deixem una estona. Parem el foc tapem i deixem infusionar durant una 1 hora més o menys.

També ho podríem fer a la thermomix ho posem tot junt a la thermomix a uns 50º durant uns
15 minuts o traiem i deixem que s’acabi d’infusionar.

Aquest oli el podem fer servir per altres plat com peix, per damunt d’un llenguado, lluç....


2n.- Cal pelar i treure el tronc central de la pinya i la tallar-la molt fineta,  jo ho he fet amb la maquina de tallar embotits. Després la deixem macera una estona amb el seu propi suc.

Presentació:  

En un plat col·loquem la pinya ben posada i al damunt el sucre morè , el qual el deixarem uns minuts abans de servir i al moment i tirem l’oli de cítrics.

Si volguéssim ho podríem acompanyar amb un gelat de mandarina, de mango, de mató, de vainilla o un granissat també de mandarina.....



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...