divendres, 21 de gener del 2011

LES CROQUETES

Després d’haver fet un brou, bo és aprofitar el pollastre i  fer croquetes, son econòmiques i en podem preparar força quantitat i congelar-les i ja les tindrem a punt per a un altre moment. 

Ingredients:
 ¼ de pollastre del brou
250 cc. de litre de llet + 125 cc. de brou
60 gr de mantega
60 gr. de farina
1 ou
Sal, pebre, nou moscada
Pa ratllat


Preparació:

1r.  Triturar el pollastre
2n.  A la paella hi posem la mantega i la ceba picada molt petita  i la fem lentament fins que la ceba quedi rossa, la podem tapar i que es vagi fent amb el vapor.
3r.  Afegim la farina  i ho anem remenat  perquè no quedin grumolls.
4t.  Afegir una mica de llet i així anar incorporant la resta de la llet i el brou sense parar de remenar fins que quedi una salsa ben espessa, posem  la sal i la nou moscada (opcional).
5è.  Al final el pollastre triturat. En el punt que puguem moure tota la massa i es desenganxi de les parets de la paella, ja estarà feta..
6è. Posem la massa en una safata i la cobrim amb paper film tocant-la (per evitar es ressequi la superfície),  la deixem refredar i la posem a la nevera, abans de donar la forma a les croquetes , millor tota la nit.
7è. Agafem unes quantitats de la massa, més o menys depenent de la mida que vulguem donar-li.
8è. Un cop hem donat la forma a totes elles, les passem per ou batut i després per pa rallat. En aquest moment ja les tenim llestes per a fregir-les o per a congelar-les (En bosses i etiquetades).




Nota:  Quan les fregim millor en un recipient petit, ja que amb menys oli passem i es fan millor, ja que és important que quedin totalment submergides amb l’oli i així la cocció serà correcta. Quan les traiem del foc les posem al damunt de paper absorbent  perquè deixin  l'oli sobrant. 




En cas de no tenir la carn del brou, les podem fer sofregint un pit de pollastre amb ceba, tomàquet i all i després el triturem i ja podem començar a fer les croquetes, les qual les farem només amb llet, ja que no tenim el brou, és a dir 375 o 400 cc.

Aquesta vegada he fet més quantitat i les he preparat a la thermomix , he utilitzat només oli, sense mantega i amb llet desnatada, pel tema del colesterol.


THERMOMIX:

Ingredients:
½ Pollastre del brou
1 ceba
1 l. llet desnatada
120 gr oli
150 gr de farina
40 gr farina de blat de moro
Sal i nou moscada (opcional)
2 ous
Pa rallat

Preparació

1r.  Poseu el pollastre al vas i i programeu 6 seg. a vel. 4. Poseu-lo en un plat i reserveu.
2n.  A continuació poseu al vas l’oli i programeu 3 m. temp.100º, vel. 1.
3r.  Afegiu la farina (no sobre les ganivetes) i barregeu durant 10 segons a velocitat 6. Aleshores, programeu 3 minuts, 100º, velocitat 2.
4t.  Incorporeu la llet, sal i la nou moscada i barregeu 10 seg. a vel. 6.
5è. Programeu 10 minuts, temperatura 100º, velocitat 3.
6è. Quan acabi el temps, afegiu el pollastre reservat i programeu 30 segons a velocitat 3.
7è.  Rectifiqueu el punt de sal si fes falta.
8è.  Amb l'ajuda de la llengua, poseu tot el contingut en un plat o safata, cobriu amb paper film i deixeu refredar abans de donar forma a les croquetes i posteriorment si és el cas congelar-les.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...